Sunday, May 31, 2009

Het bewegen zich op

Okeh nak citer sket pasal postgrad day tadi. Hrm..sebenonyer maleh nak citer2 tp sbb tgh bosan jer skrg nih, so hapdet blog jer lah.

Cuaca elok jer harini walaupon sejukkkk walaupon matahari ada...well idak le sejuk sakan2 tp sejuk gaks la ngan angin2nyer huhuuu..So postgrad tu mmg konsep potluck and dah pre-scheduled dah saper nak masak apa.. aku buat mee goreng...

Ermm..tak le ramai sgt yg join..tak seramai last year...tapi yg syoknyer dapat jumpa laa member2 yg lama betui tak jumpa plus also sempat kenai2 yg baru2..upon registration jer dah kena assign into groups.. aku, amran, yanie, farid abes terpisah sumer..farid- biru, yanie-kuning, amran-merah, aku pepel *yeahh teesh, tak lari i dpd tingat kat u*. Ada lg group satu hijau. Aku rasa ni first time aku penah dengo wujud nyer kumpulan pepel dalam sukaneka hahahaha..So games dia alahh biasa2 ler sukaneka nyer games kan..merah came out 1st, biru 2nd and pepel 3rd. hehehe.

Abes games sumer makan2..ada bbq gaks tadi dalam kesejukan ittew... uishh sos bbq tu sedapppp laa saper2 yg membuatnyer tuh..last skali ada game water ball. Alaa..yg dalam belon ada air tuh...and partners *sepatutnyer husb and wife* team together, stand in 2 lines and pass belon ni jgn sampai jatuh and pecah. Balingan tu akan berterusan sampai lah sumer abes pecah and yg last 3 tak pecah tu winner. Makin byk balingan, makin jauh jarak between the pairs. Aku mulanyer maleh nak main..maklumlaa dah lepas makan kannn..malas dah. So amran partner ngan farid.. tp si erin ajak main.. so aku partner ngan si erin..ramai gaks partners masuk.. dalam 20 pairs kot. hehehe..aku? 4 kali balingan, kantoiiii! apaaa raaa nama jer C netball dulu hahaha..and surprise surprise, si amran & farid got the 1st place dalam jarak mmg dah jauh gilos dah masa tuh. Sporting laks si farid masa gi amik hadiah ngan amran, jalan buat ala2 patah hehehe

Balik umah ketidoran of course!

Okesss daaaaa..

Saturday, May 30, 2009

Yeayy

Satu paper yg nak kena edit tu siap dah and submit dah tadi..

And also, dapat lagik positive response from willing web administrator..

Ged├Ąchtnisse

Aisehhh aku tersilap laa smlm... the postgrad day tu esok bukan harini daaa..heheh..

So melepak kat school japs...and it's winter!

Friday, May 29, 2009

To you..

My dear u....

Selamat hari jumaat..nanti doakan daku eks...

Enjoy your weekend guys! Harini aku nak melepak kat umah jer lah...maleh nak gi school...esok ada persatuan nyer postgrad day kat centennial park.
So apa plan korang weken nih?



Thursday, May 28, 2009

Let's!

Jom melaksa!




Wednesday, May 27, 2009

Study progress

Hrmmm....dah half a yr eks? well, work is progressing slowly but nicely so far me, insyaallah..and things have started to slowly fall into place, alhamdulillah...i hope things will be good and smooth in the near future....harap2 data collection esok takde masalah..well of kos takkan ler takde masalah langsung kan cuma harap2nyer masalah kecik2 jer la that will still be bearable...At the moment tgh buat preliminary procedure utk data collection..ada dah dapat response from web administrator bersetuju utk co-operate with me, meaning allowing me to get respondents from their sites, alhamdulillah. Mula2 jer jenuh sket. Usaha tangga kejayaan kan? Anyway, ada lagi few more sites that I am yet to get their approval. Ni baru permission, belum confirm dapat response dari respondents lagik....yang ni aku doa2 ajer lah and then tawakal coz this is something i cant control. You guys tolong doa sama eks...mana tau kot2 rezeki murah ker kat aku tang ni..tup tup response rate tinggi..

Anyway, kalau aku aim nak gi melb ujung tahun ni, maka aku nak kena siapkan 1 paper by june nih.  Taktau la mampu ker dak..but i'll try my best to get one done. Idea dah ada dalam kepala apa nak buat, cuma belum materialize jer lagi. Ada masa lagi nih....yer lah..aku nak try apply lagi school aku nih nyer budget...mana tau kot2 dapat ker sbb melb bukan costly sgt budget dia sbb domestic..who knows kan? Conference yg kat melb ni mmg top nyer conf utk line aku di oz and nz. In fact, paper yg aku send last yr at the same conf la yg aku dijemput submit pada international journal. owhhhhh talking about that!!!! Ada sikit amendment nak kena buat before submitting. Hat sikit tu laa yg dok tangguh2 heeheehee

So sblm aku balik mesia *for work btw :P..plus sikit leisure laaa plus mee bandung muor encounter perhaps? lalalaa*, insyaallah keje2 aku akan siap. Jadi boleh balik mesia dengan tenang dan kepala clear..ada 2 main work-related issue to settle in mesia then lain2 lepakkkkkk. Aku balik tak lama sbb contraint ngan amran yg kena keja and also coz i am offered to continue tutoring next semester...jadual sumer siap dah in fact, therefore kena balik on time. So kejap ajor deh...jadilaaaaa...especially bila balik ber-sponsor kan..what more to ask?..bersyukur ajer lah.. 

Wokessss daaaaa. errr..kalau harini aku letak vc tamil laks nak tgk tak??? hehehe

Okess daaaa.

Tuesday, May 26, 2009

Citer cina

Okeh aku sebenonyer takde motif mahupon idea nak hapdet gapo. So enjoy ajor la deh lagu cina ni eks hahaha. Actually came across this vc somewhere pastu aku cari kat youtube. Anyway, masa zaman skolah2 dulu mmg hantu tgk citer cina.. kol 6 ptg tu ready dah aku nih dok depan tv tgk citer cina. Kalau citer tu start kol 5-6, 6-7, 7-8 pm haaa..dok la melangut situ hehehe. Memang make sure keje skolah, keje rumah, segala sumer tuh setel awal2 before 6pm tuh. Tapi abah aku dulu bukan suker aku tgk citer cina sgt. Yer lah dia kata apa laa dok nak bangga sgt ngan citer2 cina nih hehehe...dia especially tak gemor kalau aku nak melangut tgk hat kol 7pm tu..dia kata dah la time-time maghrib tu hehehe...bapak aku tuh strict orgnyer, mmg dulu kitaorg takut aa ngan dia hehehehe tp dia manjakan ina lebih lagik dari aku :P lalalala. Aku ni dulu rasa cam tersisih kasih sayang sket tu diahhh hahahaha. Aku jer pasan gitu kot.. tp indeed itu yg aku dok rasa dulu hehehe. Anyway, back to citer cina tu kan..so time abah aku masuk bilik air, mandi and semayang sumer, kitaorg dok bukak tv minimize kan volume...hehe gigih kan nak nengok citer cina kekdahnyer..

Masuk degree dulu ada foreign language, aku amik mandarin. Memang syok abes belajo bhs cina ni skali ngan classmates. Tau jer la, bhs cina ni kan ada intonasi dia tp sebutan sama.. so silap intonasi dia dah bawak maksud lain.. mak jadi kuda, kuda jadi mak. hehehe...tp sebab tak praktik, aku pong tak baper pick up dah..tinggal yg sangat2 basic...masa btn aku kena sound ngan faci aku sbb tak praktik bhs mandarin tu which should be very important in today's business world.. ngeh ngeh ngeh..

Tapi hana & wa, mmg fun kan class mandarin kita dulu, agree dak? nash pon class kita gaks kan? 

Okess daaaa...



Friday, May 22, 2009

Angin

Semalam masa balik umah dari school, angin kuat sangat. So masa bawak turun beg/brg dari keter tu mmg rasa cam nak melayang2..aku ingat lagik mak aku dulu sokmo pesan jangan dok luar masa angin kuat..so smlm,

aku : "abang, kuatnyer angin banggg.."

dia  : *tak jawab apa2 sbb tgh bawak beg/brg2 kuor dari keter...aku masa ni tgh nunggu dia tepi keter nak walk together into the house*

aku : "eeee kuatnyer angin... help bang! helpppp!" *spt biasa aku berdrama hahaha*

dia  : "jangan takut yang, jangan takut.. yang takkan melayang nyerrrr"

aku : "cetttt!!" hahaah sakit ati betul!

Sekian kisah angin.

Thursday, May 21, 2009

Study room

Takde apa nak tulih harini..so aku letak ajor lah study room yg mentara tgh tidy nih kan. Esok2 sure bersepah balik nih, meja tu laa. I'm actually looking forward to this weekend sbb nak spend time dok di rumah hehe. Tadi pong malas giler nak gi school..tapi kena laaa kan...iskkk.




Wokess daaa.

Wednesday, May 20, 2009

My dear u..

"...belah petang karang, i got one important seminar to attend to tau...so, enjoy this song dulu eks..." 

Tuesday, May 19, 2009

Deblacam

Adoiiii pancitnyer mlm tadi mindah2 barangggg....but before apa2, thanks so much and alhamdulillah atas pertolongan farid, abg sani and previn. Yang lain2 tu amran tak call sbb ok-ok jer barang2 beso tak byk mana. Setel hangkut dalam 11pm kot. 

Final trip amran gi sorang jer kat umah lama tu nak buang sampah, bawak rak baju *tak muat van dah, and van pon dah balik* and tuk buat final inspect. Owh btw, tak jadi sewa yute sbb previn offer van dia tolong pindah. Kami bagi duit smlm tp beria-ria dia takmo. Nanti bebila panggil depa2 ni makan, insyaallah. Anyway, meks tak ikut gi yg final trip nih. Dok umah baru sensorang for the first time...bukak sumer lampu, on tv, on laptop. Cek email...tetiba minah eva gi fwd vc pocong apakahhh?? muahahaha adoiiii. Tajuk nyer: pocong itu wujud or something like that.. eeeee where got road one eva!!! hahahahaha. Terus tutup email tak cek dah email2 lain hahaha. Lepas tu tergelak2 sensorang. Anyway, "for your info eva if u happen to read today's entry, i nak delete ajor deh ittew file without opening them hehehe". 

So, adoiii the thought of nak unpack and kemas2.. ayyakkk dreadful sunggoh. Tapi takat smlm, my bedroom dah cosy-ly set up lah. 


To my dear cikpah,

Happy Besdayyyyyy!!

Semoga bahagia sentiasa, tercapai apa yg di cita, dapat boss yg best-best belaka *ahaks*, jangan tensi-tensi hendaknya eks! hehehe. Love u and loved the memories...Friends forever!! Semoga diberkati dan dirahmati Allah sentiasa...

Saturday, May 16, 2009

Moving out

Seawal pagi tadi aku ke house agent umah baru utk bagi bank cheque bayo house bond and also sign lease agreement. The procedure was a quick one as they've got all prepared. The explanations was also simple because we had experience on this before so eaasily comprehend. And, my new term ni setahun with this rent but owner tu kata kalau nak continue beyond the lease term, just continue jer bayo same amount monthly. So bunyinyer cam dia takde intention to increase rent la nih lepas abes term. Not bad. Aku tanya gaks agent tu previous tenant unit ni saper, students i.e. singles ker or family and dia kata family who stayed there for 3 years dah, moved out sbb they bought a unit themselves. Ok lah tu kot.

So lepas setel tu, gi bekfes kat kaki lima cafe with nasi lemak.. tekak ni terasa nak makan makanan kemelayuan la sangat...tingin laksa sangat2 ni benonyer since 1 or 2 days before tapi malas giler nak membuatnyer. Bahan ada, yg takdok cuma ikan. Saper la nak masakkan kan utk aku nih hahaha...dream on! Anyway, then berangkut lah barang kecik2 dulu ke umah baru tu. Dah imejin2 nak susun atur katil, meja study, wardrobe cabinet camno...heheh. Ada la few trips gak tadi.

Belum la lagi nak move permanently as actually we have time sampai awal jun. Tapi aku actually received call from current agent, si judy, mid of last week..tanya bila nak move out. First instance, aku cam nak sakit ati jer sbb i have the right to stay till awal june sok. Because it was stated in the termination notice haritu. eiii macam2 laaaa perkara yg nak memenin kan aku nih. hrmmpph!. Anyway, nasib baik jugak aku dapat umah ni awal, i mean, seawal2nyer.. dalam masa 1 hari jer. Sebab, although ada time lagi..tp kalau by now tak dapat umah lagi sure aku pressure dah tu..ngan dapat call dari si judy tu lagik. Mulanyer, ingat aku terpaksa bayar redundant sewa for both units sbb tak jangka akan move out this soon....tp mandangkan si owner baru umah aku skrg nih dah tak sabo nak masuk...so we will move out pretty quick....the blessing is, save our 2 weeks rent!

The new owner for my current house ni dah nak soh org datang paint, repair and all lah umah nih..tu yg tak sabo beno tu. So aku cakap kat judy, i still need time to clear, clean and steam the carpet though so that i'd be getting back my bond of $1400 that was paid when i signed the lease for this unit. She called up the new owner and the new owner said not to worry on that as she's scrapping off the carpet, not too worry cleaning the bathroom and kitchen too as she plans to re-do something there as well. Senang gaks kojer aku tuh, and kurang sket penin nyer aku nih gaks gini. Then aku query on the bond coz aku taknak kang jadi sebab jer. Kat sini, kalau leave house and ada damage ker kat umah tu, tak dapat laks full amount bond tu kang. So judy said, takper the owner will release the whole amount because she's the one who asked us to not to worry on cleaning and all tuh. Desperate tuh nak masuk umah nih hehehe. Paham dak apa aku citer nih? tak kisah laaa eks.

So tu lah dia. Akan sewa yute perhaps esok or monday kot or selasa ker see how utk setel brg2 besar like katil, fridge, washing machine, sofa. Ada receive offers of help from wai, yanie, erin, abg sani and abg jaafar but we thought since nak setelkan barang2 kecik dulu, so buat setakat mana boleh dulu..takleh kalu baru mintak tolong hangpa nooo...hehe but thanks so much! So setel2 brg2 besar dah tu nanti, boleh dah boleh la let go of this unit....sob sob..*over occay ija!*. And next week, nak kena inform segala mala service providers la nih on our change of home address. Tapi ni sumer basically for utilities jer lah.

Okesss daaaa.

Thursday, May 14, 2009

Re-schedule

Hrmm..sakit ati betul! 

*tu diahhh intro! hehehe*

Amran got problem with his leave application. Aku dah hagakkk dah ngan si j*ohn yg tak stable mood dia nih. Semalam ajer dia  baru terminate on the spot sorang staff sebab menyebarkan rumors that the company is closing! huhuuu.. Amran mmg ada citer kat aku before this on this issue but then dia kata tu rumors ajor deh. Anyway, semalam si john panggil sorang2 *tp amran tak kena panggil tatau naper* and he asked each one of them of where did they got to know of this rumors. So one point to another, the other pointed to the others. Last-last si john dapat tangkap orangnyer and then and there jugak mamat tu kena sack! Scary kan?? huhuu..

Anyway, back to my partner's issue tadik, so terpaksa laaaaaa aku memendekkan percutian meks nih hrmphhh! Actually last yr pon ni gaks salah satu issue nyer.. grrrr...terpaksa laaaaa kan. Janji meks dapat setelkan kojer aku tuh. Aku baru jer request for quotation utk flight fare smlm..nak kena re-schedule lah nihhhh.

Wokessss daaaaa.

Tuesday, May 12, 2009

Up, up and away...

Semalam si bernardo interview aku...something relating to his work laa, for his coursework assignment.....ni just trial jer baru sblm dia interview the real customer utk assignment dia yg nak kena submit soon nih. He said to make it sound formal *and it's recorded* imagining we both tak kenal each other... tp camno laaaa nak berlakon kekekekek kejap2 gelak, kejap2 gelak...yg dia pon sama gaks! dah dia kejap2 sengih, kejap2 sengih bila dengo jawapan aku tu camno laa aku tak gelak....where got road one!! Anyway, setel gaks la smlm dalam 45 minutes gitu and come to think of it, bagus jugak sbb dari soklan2 yg aku tak tau beforehand dan jawapan2 spontan aku smlm, it gives clear reflection of how i choose brands, designs and all that. Although marketing cues are normally cited as the prime influence, personality plays an equivalent major role as well. 

So semalam setel dah registration ngan konperens tu hehehehe....and few administrative procedures relating to that pon setel jugok deh smlm...hehe padahal kalau buat tu kejap jer setel nyer eks.. sajer jer gemor nak tangguh2 hahaha. Student business cards aku pong dah siap dah school aku buatkan utk attend conferences and such nih....and cepat tul, satu hari jer siap tuh. Anyway, smlm aku dah try nak book hotel dah kat mesia nun via online...to secure room tu sok sbb sure time konperens tu sok akan full nyer ngan delegates...tp meks takdok credit card laaaaa..so terencat sket tang nih smlm...sbb card aku haritu kan aku dah kensel masa ilang skjap henbag aku harituh. Hidup kami mmg tidak ber kredit kad la nih...amran dah sememangnyer tak gemor ber kredit kad and the ones that i have had for contingencies kat sini dah di kensel laks. hrmmm...ada sesaper nak offer credit card dia sila angkat tangan?? matilahhhh takder saper brani!! muahahahaha..takper, nanti cari jalan.

Wokesss daaaaaa.

Monday, May 11, 2009

Bila jari-jemari membebel..

Over the last weekend, apa yg aku buat eks? hrmm...kononnyer nak mem-packing bagai..tp idak jugak coz amran kata hangkut gitu jer kang ke umah baru sbb dekat jer.. ulang alik ngan keter ajer...cuma brg2 besar tu jer aku nak kena cari marian lah utk hangkut barang. Tah camana, despite aku dok dread nak pindah nih...ermm macam ada look forward gaks utk masuk umah baru nih...sbb yer lah kan dah 1.5 yrs dah dok sini, so bila pindah ni kira something new gaks..best gaks rasa tu.

So, sabtu abg sani ada nak mintak tolong amran sikit, so off he go to somewhere else... aku melepak kat school sambung kojer2 aku. Then bila amran dah setel tuh, kami ke paddy's kejap. Ahad apa pulak eks? oo lepas amran berbadminton, kami ker eastgarden sat..amran nak membeli sesuatu...sedang jenjalan, hazizan called ada nak mintak tolong sket kat amran so off we go to bunnings..lepak sampai mlm gaks situ then balik...

ermmm....dah nak tengah may eks? aduhaiiii aku sebenarnya mmg dah lama melepak sakan dah ni since defense proposal aku haritu. Seriusly lepak hehehehe and jadi cam malas giler nak start balik...tau jer lah bila kita bercuti lama nih, nak dapat momentum ni pon quite some time gaks nak mari..but i'e gotto move on and buat keje balik dah nih. Haduiii....macam neverending betui laaaa keje aku nih. Well, of course i know this work is a continuous one and aku in fact mmg ada schedule aku sendiri pon...cuma, mungkin penat prepare sakan masa defense proposal tu kot buat aku macam nak relax kejap and stop from doing work. Ada gaks laa buat of course for the past month... tp, main-main kind of work hehehe..relax and taking my own sweet time continuing my work. Lagipon, bulan april ni...punyer lah byk workshop la, seminar la..or apa2 ajer laa.

Tapi tokleh dah laa.. ni dah tgh may, sikit lagi june then dah july. Tak lama dah tu, aku register ngan konperens tu pon belum.. heee... nak book tiket balik pon tokleh lagi sbb date final exam sini lom keluo so terencat sket. Else, aku choose jer date yg safe enuff utk balik hehehe tp kalau gini tokleh dok lama la pulak. hehehe. Geng2 kelantan-yg-skrg-dah-jadi-geng-kl aku nun pon dah sibuk berperang email merangka program time aku balik sok, insyaallah kalau takde aral. Syok laks aku tengok nyer. Sexcited jadiknyer. Mula ingat nak lepak kat ilham resort tp kensel sbb ada testimonial kurang meyakinkan dari someone yg penah dok situ. So they *we* opt for somewhere else. Okay, apa2 pon satgi kang aku gi register laaa kat konperens tu. heee suka tangguh2 kojer aku nih.

Owh aku tgh citer apa tadi eks? hrmmm so by july, aku dah nak kena start collect data dah. Insyaallah tercapai kot...kot laa hehehe. Walaupon aku ada sikiiiiiiiit lazy la bulan April nih *sket jer*, aku rasa aku still on track lagi..i mean, dalam schedule & dunia  aku sendiri laaa. Cuma, kalau dulu aku suka buat kojer yg mendahului schedule aku, to give space for contingency...tapi off late nih cam jadik len macam laks...dah macam makin jadik champion procrastinator laks hahaha. Tapi kadang skali pkir, baik takde schedule yg specific sgt... sbb bila nengokkan jadual keje yg bersusun depan kita nak kena buat tuh, teruihh lemah jadiknyer. 

Ok, dah ija.. start working!! hahahaha tu diahhhhh...tu inner voice aku dah marah aku dah tuh! *konon la sgt!* hehehehe. 

Wokesss daaaaa.

Saturday, May 9, 2009

Randomness II...

kat uni..

one of my favourite place..

yeap my feveret spot as well...kalau aku turun awal dari cubicle aku tuh sblm amran sampai to fetch me, aku lepak nunggu kat sini lah..

somewhere in kingsford...


Wokesss daaa. owhh gambo amik ngan henpon baru hehe..

Friday, May 8, 2009

Randomness..


masa kejadian ittew hari..

kat manly..

beli masa kat p*erisher blue, snowy mtn.. 

bekpes ku harini..

keter baru si farid and yanie..

common orders for me whenever i go to eastgarden..

view dari meja study ku di umah redlands...

Wokesss daaaa.

Thursday, May 7, 2009

Nangesss

Semalam belah tengahari camtu dapat call dari minah changlun tu menceritakan nyer.... aku mmg tau dia dok sakit kepala belah kiri for quite a while dah jugak and i think her circle of friends kat blog and fb pon tau gaks...last week pon aku sendiri pon dok sakit kepala belah kiri.. kening kiri dok berdenyut2...migrain kah? entah...meks tidak hiraukan...tp minah tu masa kat ipoh last weekend gi Dr and katanya migraine...

Anyway, smlm when her sakit persists..dia gi ker pusat kesihatan then referred to hospital. Nak kena buat MRI scan...and apmt ngan spital gomen ni tau jer lah....sebulan lagi. So i told her to go to private lah, to get 2nd opinion and belasah jer buat MRI scan kat situ...takde hal lah tang tu. Yang penting dapat tau result cepat, tu jer. Ni kami dok rahsia dari mak lagi sbb kat ipoh nun, the whole family tgh demam except for my mom...*tapi masa aku call smlm recce2..sumer dah sihat2 dah*.

Aku laaaa kat sini punyer ler risau sbb dia ada bagitau aku satu medic term tu yg Dr tu cakap smlm..*which menurut katanya, not to disclose to anybody just yet..so let her do that*... so semalaman smlm, aku dok google lah menatang apakah term tersebut...ermm biasalah aku ni ngan term2 medic pelik nih mmg aku ngeri...nak nak pulak to my very own sister kan. However, aku cuma jumpa info on symptoms of it which i think she could have that..tp dari segi impact dia short term or long term, meks tak jumpa la pulak. So risau yakmat....nanges baper round dah aku smlm *biasa ler..agak DQ hehe*....hrmm..yg lebihnyer aku nih, sian that she has to go through all that alone....aku tau dia takut tu...i know that...yer lah kawan2 baiknyer ramai di KL.. kat kedah nun i dunno probably belum ada yg up to THAT close lagi kot. Sbb aku tau camner rasanya have to go through all those kind of things, alone. 

Anyway, mlm smlm dia kabo..result nyer normal..so oklah kot...gamaknyerlah...parents we all pon tau dah smlm....mana mungkin nak sorok2 dari mak kita ni kan?....

Wokess daaa...

Wednesday, May 6, 2009

Happy birthday my beloved!

Dearest bat,

Happy birthday! Happy birthday!!

Happy birthday today....i tried to find the right words and the right pic to put up here in today's entry but....i just could not find one that can really express how much u have mean to me. You are indeed a special one and am so thankful i have you in my life... Friends forever!! 

So, have a blessed birthday and days ahead...i pray that happiness be yours for eternity and may u be blessed with good fate, loving family & friends  around you...Thanks so much for making me happy all these while. Appreciate that so much!

HAPPY BIRTHDAY!!! 


Love always,

Ija


Tuesday, May 5, 2009

Issues, issues, issues..

Hari sabtu lepas aku gi b*irkenhead p*oint factory outlet macam yg disarankan dek hadekku ittew....walaupon melambak2 boots situ still i couldnt find what i really wanted. Well, yg gambo kat bawah tu..aku amik dari google image..sjer browse gambo boots idaman hati buat cuci2 mata dan nyedapkan hati hehehehe..have always attracted to choc or dark choc color. Mata ni tokleh lari punyer dari tertangkap pada kaler2 sebegitu....dah mata pon kaler hazel kan? 

Jadi balik lah aku dalam kekecewaan..dgn ayat2 drama aku pada amran,"...takper lah bang...ija pasrah"...which aku bantai kena gelak dek dia!! hahahahha dia tau sangat sejak bila laks tak fulfill shopping needs nih aku pasrah! hahaha mmg berlakon jer tu hehehe..so sunday nyer lepas dia berbadminton *now season depa berbadminton dah start balik dah..kemain semangat lagik member*.....kami ker bondi jn shpg ctr.

And yeayyyyyyy jumpa! jumpa!! jumpa!!! hehehehe jumpa apa yg aku nak...the color, the size, the design...except that it's a bit pricey...to me laaa...tp, meks blasahhhh ajor deh dah berkenan...and believe it or not, i actually got that pair of boots that's 96% exactly like the pic yg aku post kat bawah tu!!  i likeeee!

Second issue is...hrmm...umah yg aku dok nih has been sold and owner nak dok sini maka, lease pon udah terminate for us...sob sob....i like this house one lorrrrr.....tp nak wat camno...kami baru jer dapat tau last week benonyer nih..heeeee serabut aku tau! one after another jer...anyway, regardless serabut pong..aku terus bertindak gaks...terus survey umah, compile all documents, make photocopies...and put them into few sets for few applications that we foresee. Browse the net for units to rent and set appointments for house inspection. Kat sini, nak menyewa umah kena gi for house inspection dulu..berkenan kalu, baru isi borang apply and kena siap ngan supporting documents sumer tuh gittew..

This time in contrary to last time of house hunting, amran is working..i am working casually too.. we have all our utility bills and we have proven prompt record of those bills' payment....we are actually a bit confident in looking and getting unit to rent, unless of course takde rezeki *hope not*. So sabtu lepas dipenuhi ngan visits to few houses to inspect...our preference still kat randwick jugak..randwick kampungku hahaha..close proximity to my univ is the 1st option *walaupon ada keter* for cases of emergency like...keter rosak, amran tak sihat to drive, my own sweet time of going to and fro to the school...means, aku boleh jer menapak ke school.

So we found 3 units that interest us but we submit our favs two first nak tgk camner. Yesterday, we got one application approved..however, it's the nu.2 choice. Am still waiting for the no.1 choice to come back to me. I was in such a dilemma yesterday in making the decision between no.2 *which is confirmed* and no.1 *which i dont know yet*.

Rationally, i should opt for no. 2 because it wins in everyway it could except for kecik sket and interior kureng cantik sket hehe. It has balcony, built in wardrobe, less $30 than no.1, got garage, walking distance to randwick town, distance to univ equivalent to no.1. As for no. 1: no balcony *hat laa ni pon takdok balcony gaks*, no garage *hat laa ni pon takdok garage gaks*, no built in wardrobe *but we have our own cabinets*, priced $30 more than no.2, size just a tad bit bigger than no.2, walking distance to randwick town, distance to univ equivalent to no.2...but i like the design and interior,indeed i like it. Owh yea...both units are slight cheaper than my present one.

So i know, i know, u guys would say that i should be thinking with my head instead of my heart, be wise, be rational, be practical *like i have always preached*..therefore, i should accept the no.2 which I Have Got the Application Approved! hehehe..still my heart is with the no.1 hahaha sajer nak peninkan kepala sendiri eks hehehehe..anyway, if i dont get the no. 1 which i should know by today...the decision should be easier then *although dalam hati rasa2 macam akan approved gaks yg nih*....hrmm so gitulah yer..aku mmg camni..comfortable & personal liking always win everytime for issues like this, which may not be practical at times. Some practical ppl would say apa laaa yg susah2 sgt nak pillih umah, bukan nak dok permanent pon..tp i have to have this feeling coz it's for intermediate term...so i have to like it hehehe......so, tengok camno....lom tentu lagik nih.....

Anyway, i also foresee that my days ahead will be fully packed with packing things hehehe...owhh btw, actually our last date kat umah ni is the first week of june.. but we thought, kalau boleh setel issue nih awal2 senang..so bye bye redlands...

Wokess daaaa

Friday, May 1, 2009

Kasut

Tak jumpa yg berkenan pon smlm..